2016. december 4., vasárnap

Gyújtógyertya csere

Az egyik időtöltésem, a családi autó szerelgetése. Mindig van egy kis javítanivaló rajta. Egyszer ez egyszer az. Kisebb nagyobb hibák javítása folyik mindig rajta.
Az alap autót 2014 májusában vettem szinte a vastelepről. A kocsi egy f Astra Caraván. 1,6-os benzines 8 szelepes. Csak azért írom le ezeket az adatokat, hogy aki hasonló hibát talál közel azonos kedvencén egy kis segítséget ad neki.
A legutóbbi hibája, menet közben nagyobb gázadásnál ledadogott. 5-ös sebességben 70 alatt nem volt képes menni, és 4-es sebességben 40 alatt. Így mindig ki kellett húzatni, persze lassan és kínkeservesen.
Több ismerősön találgatása és a neten való keresgélés után elhatároztam, hogy a gyújtó gyertyákat kezdem el ellenőrizni.
A kábelek jók, ellenállás mérése egyforma értéket mutatott mind a négy kábelen. a pipák rendesen 'rácuppantak' így az ottani kapcsolat is megfelelő. A gyertya hézag melynek 0,7 és 0,9 közt kell lennie az is megfelelő.
így a legolcsóbb részt megvettem és kicseréltem. Ez viszont a Gyújtó gyertyák. Az autósboltban a számítógép egy kétpólusút ajánlott. Én azt meg is vettem 1250 Forint volt darabja.
Majd elkezdtem beleszerelni. Elsőnek is a régit benne hagyva megtisztítottam a környéket, majd egy gyertyakulccsal kiszedtem a képeken sorban 1-4 hengerig láthatóak a rossz gyertyák. Az elvékonyodás már a hiba jele volt. Ráadásul a négy hengerben különböző fajta termék volt.



 A következő képen látható az új gyertyák. Legalább egy fajta és típusú :-) .



Persze a megoldás ez volt a hibára. Így nem is kell tovább próbálkozni. Vagyis a fent elmondott hibára néha elég ha a négy gyertyát kicseréljük és már mehetünk is tovább. A régieket nem is érdemes megtartani.

Ez is pozitívan zárult.




One of the pastime, the family car szerelgetők. There is always some room for improvement on it. Once it once. Minor repair of major flaws still going through it.The base car is bought in May 2014 almost the vastelepről. The car is a f Astra station wagon. 8-valve 1.6-liter petrol. The only reason I write down these details that he found similar errors about the same on your pet give him a little help.The latest fault, while driving greater gázadásnál ledadogott. 5 in speed has not been able to go below 70, and below 4 and in gear 40. So we always had its cover, of course, slowly and painfully.After several acquaintance guessing and searching on the net I decided to start with the lighter to check the spark plugs.The cables are good resistance measurements showed the same value for all four cables. the pipes properly 'rácuppantak' so that there is proper connection. The plug gap should be between 0.7 and 0.9 which is also incorrect.so I bought the cheapest part and replaced it. This in turn spark plug. The car is a computer store in bipolar recommended. I even bought a piece was HUF 1,250.Then I started to install it. First, the old one cleaned it left the area, then I removed a plug wrench in the photos can be seen on the wrong line 1-4 cylinder candles. The thinning was a sign of failure. Moreover, the cylinder had four different types of products.You can see the new candles in the next picture. At least one kind of type A and :-).Of course, it was the fault of the solution. So you do not even have to try more. That is told in the above error sometimes enough to replace the four candles and we can go even further. The old ones are not even worth keeping.It also ended positively.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése